Jeena ja Vauhtikallot

Kyllä nyt on vauhtia kalloissa!  

Veikeä orkesteri tarjoilee teille suomalaista rokkenrollia ja letkeää svengi-iskelmää 50-lukulaisittain.

Repertuaari sisältää sekä omia biisejä että lainakappaleita – niin humoristisia numeroita, eksoottista sykettä kuin unhoon painuneita helmiä!

Jeena ja Vauhtikallot sai alkunsa Sweet Jeena and her Sweethearts -yhtyeen salarakkaudesta suomirokkenrolliin ja tukkilaisromantiikkaan. Jeena ja Vauhtikallot  julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa 2019 ja on viihdyttänyt yleisöä sen jälkeen ahkerasti niin tanssilavojen humussa kuin klubien hämyssä. 

Jeena johtaa vauhtikallojaan valkokankaan lumoa säteillen, äänessään niin 50-lukua kuin omaa tulkinnallista tuoreutta. Tiukan soitannan, rajunherkän kitaroinnin ja svengaavan rytmin lisäksi äänikuvaa värittää tavaramerkiksi muodostunut taikaisa stemmalaulanta. Bändin lavashow’ssa kohtaavat  riemukas huumori ja syvällinen herkkyys. Repertuaari toimii sopivasti tanssijalan alla tai tarinoita tunnelmoiden kuunneltuna.  

Kokoonpano

Laulu – Jeena Rancken 

Kitara, taustalaulut – Risto Klemola

Basso, taustalaulut – Olli Liljeström

Rummut, taustalaulut – J Salonen 

Jeena ja Vauhtikallot sekä Simpsakat Pirkot -Show 

Esityksessä voimansa yhdistävät Jeena ja Vauhtikallot sekä hulvattoman viehkeä tanssi- ja performanssiryhmä Simpsakat Pirkot, jonka simpsakkuus tempaa rautakangenkin svengaamaan! 

Show’n musiikkinumeroissa nähdään vintagehenkisiä asukokonaisuuksia, suuria tunteita ja tulkintaa. Tällaista verevää ja viehättävää yhteistyötä orkesterin ja ja tanssiryhmän kesken kannattaa tulla katsomaan kauempaakin. Lopputulos on kuin suomifilmi suihkumoottorilla!

Yleisön kanssa interaktiivisiakin elementtejä sisältävä show on herättänyt laajasti ihastusta ja saanut yleisönkin tanssimaan sekä laulamaan mukana!

In English

Jeena ja Vauhtikallot plays vintage Finnish rock and roll and swing gems from the fifties – all done in their native language and their very own style. The repertoire also includes a handful of fun novelty numbers, as well as some exotic Cuban-influenced beats thrown in for good measure.